Če se odločate za predstavitev vašega podjetja na enem izmed številnih sejmov, vam lahko za začetek pomagamo s seznami sejmov, ki jih prirejajo doma in po svetu. Gotovo že sami poznate tiste, ki so primerni za vašo dejavnost in na katerih lahko pričakujete največ vaših kupcev. Mogoče pa v seznamih najdete še kakšnega, na katerega prej niste pomislili.

Popoln spisek sejmov v letu 2014 ponuja spletna stran Izvozno okno, ki jo ureja Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija. Na njihovi strani boste našli bazo sejmov, ki omogoča iskanje sejmov po državah, panogah in mesecih. Zelo uporaben je tudi njihov Sejemski vseved, ki ponuja obilico dodatnih nasvetov in celo izračun sejemskega načrta.

Priložnost za cenovno ugoden sejemski nastop v tujini je tudi v sklopu skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva. Oglejte si seznam skupinskih predstavitev za leto 2014. Mogoče med njimi najdete tudi takega, ki bo primeren za vašo dejavnost.

Organizacijo obiskov strokovnih sejmov v tujini ponuja spletna stran Sejmi.si. V njihovem katalogu Sejmi 2014 boste našli obširen spisek sejmov, urejen po državah celega sveta. Podoben seznam ima tudi turistična agencija Kompas.

Vsekakor pa ne pozabite: takoj, ko bo odločitev za nastop na sejmu sprejeta, vam bomo priskočili na pomoč. V naši organizaciji boste razbremenjeni vseh zamudnih opravil, ki so potrebna za uspešen sejemski nastop. Poskrbeli bomo za zasnovo vašega prostora, komunikacijo z organizatorjem, naročilo ustreznih tehničnih priključkov in servisa ter kompletno logistiko opreme in razstavnih eksponatov. Prostor vam bomo predali na sejmišču ob dogovorjenem terminu.

Gorazd Kobi